OPI Nordic collection swatches

OPI släpper som sagt en nordiskt inspirerad kollektion till höst/vinter. Dessa lack kommer att finnas tillgängliga i butik i augusti, och från och med denna kollektion kommer OPI att höja priset på sina lack från 150 kr till 155 kr.

Gällande kollektionen som helhet känner jag mig lite kluven. När jag först fick syn på dem kände jag mig rätt besviken, men efter att ha studerat färgkartan typ hundra gånger sen i måndags så måste jag erkänna att de har växt lite i mitt tycke. Något jag ofta inser när det kommer till kollektioner som denna är ju att de inte är framtagna för att exaltera nagelbloggare, utan för att tilltala den stora massan. Det kan jag gissa att denna säkert gör. Eller i vilket fall att det så kallat ‘finns en färg för alla’. Själv fastnade jag för de ljusare färgerna som inte direkt känns så himla höst/vintriga, men det är det jag gillar med dem. Höst och vinter brukar vara tillräckligt mörkt och dystert att man (iaf jag?) ofta kan känna att man inte riktigt vill spä på detta dunkel utan gärna vill ha en uppiggande färgklick. Nåja, vad man tycker gällande färger osv är ju så väldigt individuellt så vad jag tycker om dessa färger är inte helt relevant. Formulan är helt ok, vissa täckte bra på två lager.

Dessa swatches är 3 lager lack med överlack, om inget annat anges. Om det är något ni undrar om något specifikt lack är det bara att fråga! Vad tycker ni om kollektionen för övrigt? Är det någon färg ni gillar?

MY DOGSLED IS A HYBRID

MY DOGSLED IS A HYBRID

MY VOICE IS A LITTLE NORSE

MY VOICE IS A LITTLE NORSE (4 coats)

OPI WITH A NICE FINN-ISH

OPI WITH A NICE FINN-ISH

SKATING ON THIN ICE-LAND

SKATING ON THIN ICE-LAND

SUZI HAS A SWEDE TOOTH

SUZI HAS A SWEDE TOOTH

THANK GLÖGG IT'S FRIDAY!

THANK GLÖGG IT’S FRIDAY!

VIKING IN A VINTER VONDERLAND

VIKING IN A VINTER VONDERLAND

CAN'T AFJÖRD NOT TO

CAN’T AFJÖRD NOT TO

DO YOU HAVE THIS IN STOCK-HOLM?

DO YOU HAVE THIS IN STOCK-HOLM?

GOING MY WAY OR NORWAY?

GOING MY WAY OR NORWAY?

HOW GREAT IS YOUR DANE?

HOW GREAT IS YOUR DANE?

ICE-BERGERS & FRIES

ICE-BERGERS & FRIES

English: Swatches of OPI’s nordic collection for fall/winter. I’m not really convinced about this collection, I’m a bit disappointed, but it has grown on me. Sometimes you need to remind yourself that these collections aren’t made for nail bloggers/nerds, they’re for ‘regular people’. I don’t know if this is just for Sweden, but from this collection and on, there will be a price markup.

These swatches are all 3 coats with top coat, unless stated otherwise. Formula was ok (but nothing more…), some had great coverage in 2 coats. But I like to do 3. If there is anything you would like to know about a specific color, please feel free to ask! (I’m gonna try to find time to compare ‘Skating on thin ice-land’ with ‘Honk if you love opi’ to see if they are dupes, I’m not really sure.)

So, what do you think about this collection? Are there any colors you like?

(these were given to me for review)

28 thoughts on “OPI Nordic collection swatches

 1. Eeh, how are these nordic? Really boring, seeing-hundred-times colors, buuuuu!

 2. Men asså hur tusan har du redan hunnit swatchat alla? Och så snyggt målat, perfekt, jag är både avundsjuk och imponerad på samma gång! Mina favoriter blir Cant Afjörd Not To, Viking in a Vinter Vonderland och Skating on Thin Ice-Land men tycker att det är alldeles för många murrbruna nyanser som känns blä.

  • haha, jag är mastah blastah snabb-som-blixten-swatchare! .DD och alltså näää, de bruna färgerna är definitivt inget för mig. är inte så förtjust i brunt över huvud taget, men dessa färger funkade verkligen inte till min hudfärg.

 3. Ruskigt snabbt swatchat! Det tackar vi för. :)

  De som sticker ut för min del och väcker större intresse är How Great is Your Dane?, Do You Have This in Stock-holm?, Can’t Afjörd Not To och My Dogsled is a Hybrid.

 4. Säger samma som Emelie, hur kan jag ha missat din blogg?! Men men, vilka härliga swatches. Jag gillar en del av dem, måste ju bara ha tre med Sverigetema, SUZI HAS A SWEDE TOOTH, DO YOU HAVE THIS IN STOCK-HOLM? och THANK GLÖGG IT’S FRIDAY! Sen gillar jag också SKATING ON THIN ICE-LAND. ;-)

 5. The 3 first ones of your swatches arethe most interesting to me at this point, but overall I must admit that I would have expected more from a collection called Nordic… OPI hasn’t a real Nordic country person in the designing group?! And of could Finland is taken care od with one, dull color and the most booooring name “OPI with a nice Finnish” – come on!

 6. Thank you so much for the amazing swatches! Some of the colors are pretty, (especially the green!) and some of them look like babypoop.
  Beside the names they don’t seem very Nordic to me, but there are definately two or three on my wishlist!

 7. Opi With a Nice Finn-ish,Thank Glogg it’s Fridayand how Great is Your Dane?

 8. Pingback: OPI Nordic Fall/Winter 2014 | KREX

 9. Great swatches! Suzi Has a Swede Tooth and My Dogsled Is a Hybrid are my favourites. Though I must say that this collection doesn’t make me think of Nordic countries at all. I would have expected blues, whites, greys or greens. Something nature and winter like. I think all of the polishes in this collection are kinda random. A bit disappointing.
  You have an interesting blog, I’m glad I found it! :))

  • I’m glad you found my blog too! ,D and yes, I have to agree, I don’t really think these colors are very nordic, or at least not the first colors you come to think of when you think of the nordic countries…

 10. The only one which really appeals to me is Thank Glogg It’s Friday. The orange, hot pink and aqua colours are very pretty, but I think they really belong in a spring and summer collection. As for the purples, they look very similar to colours OPI has done in past collections (such as We’ll Always Have Paris and Yes I Can-Can from the France Collection) which I already own. The bronzes and browns are okay, but not very exciting. Years ago OPI had a fall-winter collection which it called the Scandinavian Collection and I prefer that one.

 11. Pingback: Opi Nordic Collection for Winter 2014 Swatches | talkerblogger

 12. Lovely swatches – I wonder how Ice Bergers & Fries/ Going My Norway compare to A-Piers To Be Tan (from San Francisco)? Also how does Dogsled compare to Mermaids Tears (if you have it)? Great blog as always!

 13. Pingback: Осенне-зимняя коллекция OPI Nordic Fall Winter 2014 Collection

 14. First of all, I agree with some readers cimmenting before: seafom green, bright orange, hot pink seem more appropriate for a spring-summer collection (apart from being already seen loads of times). I’m longing to see Glogg it’s friday, the purples, as I can’t get enough of purple polish, and maybe the brownies
  Not very exciting. I was expecting much more from thus collection.

 15. Question … What do you mean by price mark up? The colors this year seem to be somewhat repeated with the browns.

  • Price increase may be a better translation… I.e. Opi’s nail polishes will start to cost a bit more. And if I understood the info I got correctly, this will be world wide.

 16. Pingback: OPI - Nordic kollekció | Divatikon.hu

 17. Your swatch of My doglsed is hybrid is a killer! I am so obsessed but this collection hasn’t arrived in the UK yet. I hope it will look on me just like it looks in the picture.

 18. Pingback: Höstiga lack från OPI del 1 | KREX

Comments are closed.