Dagens räddare.

Imorgon ska jag på pressevent och det ger mig alltid sjuk ångest, eftersom jag oftast känner att jag inte riktigt passar in på sådana tillställningar. ‘Alla andra’ känns så snygga, välklädda och proffsiga medan jag bara känner mig som en sunkig brud från väsby (det är ju inte ens en förort lix?!) som ännu inte lärt sig lägga en snygg eyeliner. Iom denna ångest tänkte jag att jag skulle försöka göra mig lite snygg å fräsch och gjorde två olika ansiktsmasker. Det blev total backfire på detta. Jag har aldrig reagerat på dessa två masker förut, men nu bröt helvetet lös och merparten av mitt ansikte fick utslag och röda partier, plus att det kliade som tusan. ÅNGESTEN. PANIKEN. Efter ett tappert försök att lugna ner det hela med att badda aloe vera på skiten kom jag att tänka på en annan mask jag hade i badrumsskåpet: Hydrating Cactus Mask från MyChelle. Tredje gången gillt tänkte jag och smetade desperat på ett tjockt lager.

Hydrating Cactus Mask

Hydrating Cactus Mask

Efter 20 min tvättade jag av mig och utslagen (som annars brukar ta cirkus 3 dagar att lugna ner sig) var nästan helt borta, det röda och irriterade var snällt igen och kliandet hade försvunnit. LÄTTNADEN. Min hud är fortfarande lite småsur på mig men utan denna livräddare (hudräddare?) hade jag nog fått ett smärre nervsammanbrott, och definitivt stannat hemma från morgondagens event. Summa summarum så är denna mask betydligt bättre än vad jag trott att den varit. Återfuktar mycket väl och har uppenbarligen väldigt bra lugnande egenskaper. Stort minus för priset dock, billigaste stället jag har hittat den på är iHerb, och där kostar den ca 180 kr. Förpackningen är rätt liten (35 ml) och eftersom man ska lägga på ett tjockare lager är den knappast dryg.

English: I used facial masks in an attempt to make myself prettier, although it completely backfired and I got a bad case of hives and red itchy skin. I found this (third) mask in my bathroom cabinet, Hydrating Cactus Mask from MyChelle and hoped that it might calm my skin down a bit. And it sure did!!! It was amazing. The hives (that usually takes about 3 days to calm down) almost disappeared completely and the redness and itchyness is mostly gone. This mask is a lifesaver. Or at least a skinsaver. Only downside is the price…

One thought on “Dagens räddare.

  1. Jag ska också dit och brukar också känna mig lite som kusinen från landet. :-) Du får gärna försöka hitta mig, jag kommer att ha en knälång småprickig svart klänning och väldigt gröna naglar! :-)

Comments are closed.